Schipper Mag Ik overvaren @ Kopergieteryschipper mag ik overvaren

SCHIPPER MAG IK OVERVAREN

“Wat zou er gebeuren als ik er niet meer was?”
“Wat bedoel je?”
“Wat zou er gebeuren als ik er niet meer was?”
“Dat kan toch niet?”
“Nee, maar wat zou er gebeuren?”
“ Dat kan gewoon niet. En als het niet kan, kan ik het me ook niet voorstellen.”
“ Wel konijn, ik wil gewoon dat je weet, dat als ik er niet meer ben…”
“Maar je bent er toch altijd?”
“Jaha, maar als ik er niet meer ben, moet je weten dat je een heel leuk konijn bent….”
“Tuurlijk ben ik een leuk konijn!”
“Luister nu even! Jij bent heel bijzonder, weet je dat, anders dan de andere, grappig en slim en mooi en zacht en lief en grappig ook en je moet vooral weten dat dat je dat allemaal ook bent zonder mij. En konijn, ik zal er altijd zijn, ook al ben ik er niet. Begrijp je dat?”
“Oh sorry, ik was een beetje aan het dromen”

Schipper mag ik overvaren is een unieke samenwerking tussen Eva Schram en Benjamin Op de Beeck. Ze bundelen hun krachten voor deze muzikale fabel over de bijzondere band tussen een vrouw en een konijn. Eva schreef een metaforische tocht naar het hiernamaals, vanwaar het konijn eenzaam terugkeert,een soort Alice in Wonderland aan de Styx. 

Tekst: Eva Schram
Spel : Eva Schram, Benjamin Op de Beeck
Coaching: Radomira Dostal, Roel Swanenberg

Tekeningen: Liesbet Adriaensen
Muziek: Frederik van de Moortel
, Bruno de Groote

 

Over frederikvandemoortel

Composer/Sound Designer at Sakuran

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s